×
Ga terug naar het overzicht

Trouwen in Kasteel Wijenburg | Trouwfotograaf

Trouwen in kasteel Wijenburg – aanpassen!

Ik kreeg een super leuke aanvraag van een bruidspaar uit Rotterdam dat ging trouwen in kasteel Wijenburg in Echteld. Anko en Myrte zochten een trouwfotograaf die hun trouwdag op een ontspannen maar mooie manier vast wilde leggen zonder al te veel geposeer, niet al te zoetsappig, maar met een klein rauw randje.

Kijk, deze manier van werken daar hou ik van als trouwfotograaf! Alles vastleggen zoals het gaat, met hier en daar een creatieve uitspatting.

Ze wilden natuurlijk een echte fijne trouwdag compleet met familie, vrienden en een stel toffe fotografen. Via skype hadden we al snel een kennismakingsgesprek gepland. Normaal doe ik dat liever live maar dit keer zo omdat ze een ontzettend drukke agenda hadden. We vinden altijd een oplossing om elkaar te spreken en kennis te maken, want we vinden het heel belangrijk dat we een klik hebben met onze bruidsparen!

Kasteel Wijenburg is heel goed bereikbaar en is een van de mooiste Geldersche kastelen om te trouwen. Voor mij als trouwfotograaf is het een droomplek om jullie trouwdag vast te leggen. Vooral de diverse plekken en ruimtes waar je schitterende trouwfoto’s kan maken.

De trouwdag begon zoals je dat het liefst hebt, in de bibliotheek van het kasteel, een prachtige romantische locatie waar je je als bruid echt als een prinses voelt! Hier zat Myrte al lekker in haar en make up en konden we helemaal los gaan met het maken van de mooiste trouwfoto’s van de getting ready.

Haar prachtige trouwjurk hing klaar en moeder en vriendinnen liepen rond om te helpen en gezellig de mooie dag te starten.

Myrte was een klein beetje gespannen, logisch natuurlijk, je gaat niet elke dag trouwen! En er is zo veel aan de hand op zo’n ochtend wat zorgt voor heerlijke trouwkriebels. Maar hoe leuk is het om dit moment te delen met je liefste vriendinnen!

Kasteel Wijenburg is een unieke locatie wat betreft de ruimten, want zo mooi als de bruid beneden in de bibliotheek zich kan klaar maken, zo is er boven een geweldige suite waar de bruidegom zich kan klaar maken voor zijn bruid.

Een paar vrienden uit Rotterdam hielpen Anko in zijn pak. Wauw wat een sfeertje ook daar! Het fijne en leuke van klaarmaken op dezelfde locatie is dat wij als trouwfotograaf heen en weer kunnen lopen tussen de bruid en de bruidegom en op deze manier overal kunnen fotograferen.

Hierna kwam het moment dat de bruid en de bruidegom helemaal klaar waren en elkaar voor het eerst konden bewonderen. Dit is voor ons als bruidsfotograaf altijd een spannend moment. Er komt natuurlijk veel emotie bij kijken en de reactie van de bruid en de bruidegom zijn magisch.

De firstlook van Anko en Myrte vond plaats bij de hoofdingang van Kasteel Wijenburg. Een schitterende trap met een mooie entree.

Na dit prachtige moment hebben we eerst een paar groepsfoto’s gemaakt. Wij adviseren dit moment altijd zo kort mogelijk te houden, afhankelijk van het aantal gasten. Ik heb een aantal tips geschreven over de mooiste trouwfoto’s, kijk daarvoor in deze blog

De fotoshoot vond plaats in een mooie pluktuin een klein stukje verderop. Alle mooie fotolocaties zijn uitstekend bereikbaar en niet ver weg van Kasteel Wijenburg. En wat een mazzel met het weer! We hadden nog tijd om ook even tussen de boomgaarden foto’s te schieten, een geweldig effect met de rijpe appels die daar nu hingen!

Wanneer je dagplanning het toelaat is het lekker om ruim de tijd te nemen voor de fotoshoot. Dan heb je lekker variatie en vooral geen gestress, want dat moet je echt proberen te vermijden op een bruiloft. En dat is ook niet nodig, gewoon een beetje ruim plannen geeft zoveel rust.

Na de fotoshoot weer terug naar kasteel Wijenburg waar vlak daarnaast een prachtig klein kerkje staat. Daar hebben Anko en Myrte een momentje voor henzelf gehad. En wij hebben even onze drone de vrije vlucht gegeven (tussen de balken van het plafond).

Hierna hebben we ze even alleen gelaten. Ook dit is echt een aanrader, even op jezelf zijn als bruidspaar en van elkaar en het moment genieten. Er komt al zoveel op je af bij je trouwdag en een rust momentje tussendoor is heel fijn.

Ondertussen was ook de rest van de daggasten gearriveerd en wachtten ze in spanning op het bruidspaar.
En dan is daar het moment; het bruidspaar staat klaar aan het begin van de oprijlaan van kasteel Wijenburg met hun witte Porsche Speedster voor hun Grande Entre!

De ambtenaar van de burgerlijke stand was natuurlijk ook al aanwezig. Afhankelijk van de wensen van het bruidspaar vindt de ceremonie boven in de grote zaal, in de blauwe salon of buiten plaats. Allemaal super mooie plekken om te trouwen biedt Kasteel Wijenburg.

Het is altijd mooi om te horen hoe een babs de wensen en verhalen van een bruidspaar vertaald in een mooie ceremonie, met veel persoonlijke stukjes. Nog mooier is het als het bruidspaar elkaar hun gelofte toespreekt. Dit geeft zoveel emotie en bijzondere beelden.

Na het ja woord valt er altijd een grote spanning weg en kan de aanloop naar het proostmoment, het diner en het feest beginnen!

De feestlocatie was de blauwe salon en in de bibliotheek was een rustig zitje gecreëerd voor de mensen die even uit het harde geluid weg wilden. Een perfecte combinatie!

Na de mooie openingsdans ging het feest meteen volgas! Zo zien we het het liefst! Iedereen op de dansvloer en er ook niet meer vanaf. Halverwege gooide bruid Myrte haar boeket de zaal in, voor een nieuw aanstaand bruidspaar.

Anko en Myrte bedankt voor jullie geweldig mooie en fijne bruiloft! En al het vertrouwen dat we gekregen hebben om jullie mooiste dag vast te mogen leggen in Kasteel Wijenburg.

Enthousiast geworden? En gaan jullie ook trouwen?

nog 2 links invoegen! en een filmpje

Ga terug naar het overzicht
E-book downloaden

De Ultieme Gids voor de Perfecte Bruiloft

AHHHH!!! De grote dag komt eraan. Ken je dat gevoel? Geen stress. Jorik Algra is here. Met meer dan 200 bruiloften achter de rug heb ik aardig wat ervaring opgedaan als bruidsfotograaf en als gast. Ik heb dus genoeg gezien, gehoord en geproefd. En die ervaring wil ik graag met je delen. Want ik zou het supertof vinden als ik jullie een stap dichter bij jullie perfecte bruiloft breng.

In dit e-book krijg je 18 bruikbare tips die je voor, op en na je bruiloft kunt gebruiken. En dit zijn geen basistips, maar dé tips voor super vette foto’s en een fijnere flow van jullie trouwdag!

E-book downloaden

Een leuke impressie

Volg mij op Instagram

Wie ben ik? Jorik Algra

Van alles wat!

Bruidsfotografie is zoveel meer dan een paar plaatjes schieten… Je moet oog hebben voor detail; want we missen geen moment!

Je bent een stukje weddingplanner, ik denk graag mee met het bruidspaar. Je bent stylist; ik zie alle oneffenheden in positieve zin! Ook stel ik het bruidspaar graag op hun gemak en hoor regelmatig terug.

Kortom: genieten!!

Lees verder