×
Wie ben ik? Jorik Algra

Kennismaken: Jorik Algra

Jorik Algra ten voeten uit

‘Het is altijd feest bij papa. Met hem beleven we altijd wel ergens een avontuur. Iets grappigs, iets leuks of geks.’

Wat mijn kinderen over mij zeggen zie je ook terug in mijn foto’s. Ik geniet van het leven en zie overal wel een avontuur in. Toffe mogelijkheden voor een doorkijkje, een glimmertje, een gekkigheidje. Ik blijf niet binnen de lijntjes. Ik doe het anders. Want juist buiten de lijntjes gebeuren de leuke, verrassende dingen. Daar ga ik op aan. Creativiteit is voor mij spelen. Een van de redenen waarom ik zo blij word van mijn werk.

De werkelijkheid en een vleugje kunst

Ik speel in mijn fotografie met de natuurwetten van licht en schaduw. Ik verander de realiteit soms een beetje met mijn flits of door bijvoorbeeld een zonnestraal te gebruiken. In mijn bruidsfotografie zoek ik naar een gezonde mix van de zichtbare werkelijkheid vastleggen, dus wat er feitelijk gebeurt. En hier en daar, waar het kan, kunst creëren.

De werkelijkheid kan er dan op mijn foto’s soms even totaal anders uitzien. Maar het blijft wel de werkelijkheid. Die zet ik niet stop; ik blijf in het moment. Laat mensen hun ding maar gewoon doen. Spontaan, niet geposeerd. Ik ben er. Niet onzichtbaar, maar ik vraag ook geen aandacht.

De fijne sfeer

Iedereen kwam vroeger graag bij ons thuis over de vloer, vanwege de gezelligheid die er heerste. Ik heb het dus van huis uit meegekregen dat mensen zich prettig voelen in mijn aanwezigheid. En dat ze zichzelf kunnen zijn. Dat vind ik fijn en daar doe ik ook mijn best voor. Mensen staan ontspannen en spontaan op de foto’s die ik van hen maak. En mijn enthousiasme – mijn handelsmerk! – doet hen stralen. Dat levert een relaxte shoot op. En vet mooie beelden!

 

De momenten die ertoe doen

De trouwreportages die ik maak, laten de bruidsparen over misschien wel veertig jaar nog aan hun (klein)kinderen zien. Naast de onuitwisbare herinneringen en hopelijk de liefde voor elkaar is dat het enige wat blijft van de mooiste dag. Het komt er dus op aan goed te bepalen wat ik vastleg. De juiste keuzes te maken. Ik heb gevoel en oog voor de wezenlijke momenten. En dat zijn zeker niet altijd de voor de hand liggende momenten.

 

Meervoudig internationaal award winnaar

 

Internationale erkenning heb ik als bruidsfotograaf gekregen door het winnen van twee belangrijke prijzen:

 

Fearless Award: deze wereldwijd hoogst haalbare prijs in de bruidsfotografie heb ik zelfs tot tweemaal toe gewonnen! Een uiterst kritische vakjury kent maximaal slechts 100 van de meer dan 10.000 inzendingen van bruidsfotografen van wereldklasse een award toe. Vet trots op!

 

Master Award: deze vakprijs voor bruidsfotografen in de Benelux heb ik maar liefst zeven keer gewonnen. Ook hier vormen internationaal hoog aangeschreven fotografen de jury die kiest uit vele inzendingen.

 

 

 

Jorik Algra Bedrijfsfotograaf

 

Als bedrijfsfotograaf laat ik graag het vakmanschap zien. Dat is een aspect wat in bedrijfsfotografie, in elke branche bijna, onderbelicht of zelfs verstopt blijft. Meestal worden de eindproducten getoond, en dat zijn vaak prachtige foto’s. Maar er zit vakwerk achter die producten. Ook in de dienstensector. Ook daar zie ik de staaltjes van vakmanschap en meesterschap waarvoor binnen het bedrijf vaak een blinde vlek is. Die licht ik mooi uit in mijn foto’s. Juist dat zijn de juweeltjes.

 

Lees verder op Businessfotos.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk mijn werk

En verder…

 

Bekijk mijn blogs

E-book downloaden

De Ultieme Gids voor de Perfecte Bruiloft

AHHHH!!! De grote dag komt eraan. Ken je dat gevoel? Geen stress. Jorik Algra is here. Met meer dan 200 bruiloften achter de rug heb ik aardig wat ervaring opgedaan als bruidsfotograaf en als gast. Ik heb dus genoeg gezien, gehoord en geproefd. En die ervaring wil ik graag met je delen. Want ik zou het supertof vinden als ik jullie een stap dichter bij jullie perfecte bruiloft breng.

In dit e-book krijg je 18 bruikbare tips die je voor, op en na je bruiloft kunt gebruiken. En dit zijn geen basistips, maar dé tips voor super vette foto’s en een fijnere flow van jullie trouwdag!

E-book downloaden

Een leuke impressie

Volg mij op Instagram

Wie ben ik? Jorik Algra

Van alles wat!

Bruidsfotografie is zoveel meer dan een paar plaatjes schieten… Je moet oog hebben voor detail; want we missen geen moment!

Je bent een stukje weddingplanner, ik denk graag mee met het bruidspaar. Je bent stylist; ik zie alle oneffenheden in positieve zin! Ook stel ik het bruidspaar graag op hun gemak en hoor regelmatig terug.

Kortom: genieten!!

Lees verder