×
Ga terug naar het overzicht

Trouwfotograaf in As België

Ervaringen van een trouwfotograaf. nog aanpassen!

Het hele jaar door gaan er 2nd shooters met me mee naar bruiloften, oa. trouwfotograaf Eline.

Een paar keer per jaar draaien we de rollen om en ben ik de 2e bruidsfotograaf, dus neem ik de rol aan van assistent. Deze kant van een bruiloft is erg leuk en leerzaam, mede hierdoor kijk je anders als bruidsfotograaf en kun je vanuit dit andere perspectief veel leren. Ook krijg je andere inzichten en is het gewoon heel veel fun!

Deze keer waren we bruidsfotograaf op het het huwelijk van Kurt en Sandra. Een super spontaan en leuk Rockabilly retro koppel. Het was niet heel ver rijden en we kwamen aan bij de ouders van Sandra thuis waar het al een gezellige boel was. Overal lag wat… Trouwschoenen, trouwjurkjes van de kids, bruidsmake-up, krullers, flitsers, camera’s en noem maar op.  

Sandra was zoals elke bruid best een beetje gespannen maar de visagiste/kapster (wat een super goede vriendin en tevens daggast is)  was al flink bezig en ze stelde Sandra natuurlijk ook fijn op haar gemak. Ook merk ik vaak dat wij als bruidsfotograaf veel stress weg kunnen nemen, we hebben aardig wat ervaring (ikzelf ongeveer 200 bruiloften) dus staan wij niet snel meer voor verrassingen. Daarom kunnen we vaak meedenken en helpen en soms zelfs ontlasten, of ontstressen…Heel af en toe voel ik me een beetje weddingplanner.

Super gaaf om te zien dat ze allemaal leuke details hadden; Vans, de rode accenten, een super tof haarstukje en het door de bruid zelfgemaakte bruidsboeket. Haar prachtige retro trouwkleed en de 2 bijpassende jurkjes van hun kids waren te leuk om te zien. Hier hebben we wat details van geschoten in de kas van haar ouders met prachtig ochtendlicht. De ochtend is vaak voor ons een van de mooiste momenten, helemaal wanneer je op een zonnetje wordt getrakteerd.

Na wat vette shots ben ik een paar huizen verderop gegaan op loopafstand om bij Kurt het ochtendritueel en zijn “getting ready” vast te leggen. Hij was echt super ontspannen in de weer met zijn kindertjes. Wat een mooi contrast was dat, een stoere dude vol tattoos zo schattig en lief met zijn kinderen bezig te zien. Hij was natuurlijk daarna bezig met  zijn eigen trouwpak. Een korte broek, Vans, bretels, Happy Socks en een houten strik… Love it!

Dit is een mooi stuk van ons werk als trouwfotograaf, je ziet mensen in hun natuurlijke omgeving en je mag heel erg dichtbij komen. Hierdoor kunnen wij de mooiste dingen vastleggen die zo normaal zijn maar daardoor zo echt en puur op de foto komen.

Al vroeg kwamen zijn beste vrienden van de bruidegom erbij en de lol kon niet meer op! Er kwamen flessen Cava (en natuurlijk wat biertjes) op tafel, dus een heerlijke start van de trouwdag. En daar stopte het natuurlijk niet met proosten…

Na een emotionele first look gingen we te voet naar het kerkje voor de trouwceremonie, samen met de daggasten en de bolderkar vol Cava, want ja… Je mag niet zonder komen te zitten. Maar gelukkig pasten er nog een paar kinderen bij in…

Het mooie van trouwen in België is dat de burgemeester het officiële gedeelte doet. Dit geeft toch echt wel een speciaal gevoel en mooie trouwfotografie. Er waren mooie toespraken, veel emoties en het licht was geweldig op deze trouwlocatie. Een nichtje van het bruidspaar speelde bij de ceremonie live een prachtig lied (check haar social media).

Na afloop van de trouwplechtigheid ben ik voor het bruidspaar op de grond gaan liggen en heb dit shot kunnen maken. Een trouwfotograaf maakt gebruik van een 2e trouwfotograaf als assistent want uiteraard moet het safe shot er ook zijn. Of juist andersom, dat je je 2nd shooter iets geks/tofs laat schieten.

Na een berg rijst uit mijn kleding en camera gehaald te hebben zijn we weer te voet terug naar huis gegaan om daar lekker te lunchen. En hoe leuk! De zus van de bruid leerde me nog hoe je hele lekker broodjes uit de oven kunt maken. Simpel maar super lekker… Het recept zal ik met jullie delen aan het eind van deze blog.

Op een bruiloft is altijd alles zo goed geregeld dat je soms weleens wat over het hoofd ziet, zoals nu het geval was… Want wie was de chauffeur van de trouwauto…? Haha niemand die daar aan had gedacht! Ik in mijn rol als 2e bruidsfotograaf kon dit natuurlijk mooi doen, dus werd ik omgedoopt tot chauffeur. We zijn naar het geweldige Thor park gereden en hebben daar op een plek gefotografeerd waar je eigenlijk nooit mag komen in verband met gevaar voor instorting… We moesten even flink kletsen met de beheerder, maar uiteindelijk, na wat overtuigende woorden, mochten we toch zijn waar we wilden schieten. (Als bruidsfotograaf krijgen we vaak veel voor elkaar)

Het is een heerlijke industriële plek met veel ramen, weerspiegelingen en mooie ruimtes. Afgebrokkelde muren en slecht beton, prachtig! Maar hierdoor dus ook gevaarlijk, er zaten best grote gaten in de vloer en hier mochten we dus ook niet te dichtbij komen… Dat gaf best een extra dimensie aan de fotoshoot…

Na deze super mooie spot voor de trouwfoto’s hebben we in de buurt van waar het diner werd gehouden een stukje grond op gezocht en daar wat op het spoor geschoten. Hierna terug naar de trouwlocatie en uitkijken naar het diner. Allemaal lekkere gerechten en een geweldig mooie bruidstaart. Op dit soort momenten gebeurt er soms minder, waardoor wij details gaan schieten van bijvoorbeeld de ringen en af en toe wat gasten wanneer er iets leuks gebeurt. Maar bij een speech moment staan we vanzelfsprekend direct weer paraat om te knallen!

Dat groepsfoto’s maken niet saai hoeft te zijn blijkt uit deze groep mensen! Geweldig zoals die in elkaar klimmen,  gek & los deden. Zo is het erg leuk om ze te maken en hierdoor is de herinnering van jullie bruiloft nog mooier!

Nadat alle buikjes gevuld waren zijn we naar de feestlocatie gereden. Een leuke zaal met erg gezellige styling. En een goede dj dus het feest kon los! Rock ‘n Roll! Dit is een van de meest uitdagende en moeilijke momenten van de dag, maar hier zijn we als trouwfotograaf  enorm in ons element! Moeilijk licht, dansende mensen en super veel sfeer. Dan is het de truc om dit niet kapot te flitsen, juist hiermee kunnen wij ons onderscheiden als bruidsfotograaf.

Na zo’n dag van ongeveer 16 uur aan het werk te zijn is het dan fijn om af te sluiten met een klein drankje en heel even na te kletsen zonder een camera in de aanslag te hebben. Heel even resetten en je verstand weer op de ontspanmodus, om daarna de weg naar huis te pakken met suizende oren en mega veel foto’s van jullie trouwdag!  

Kijk maar eens lekker rond op onze website voor nog meer toffe beelden om inspiratie op te kunnen doen, of nog meer zin in je eigen bruiloft te krijgen!

Enthousiast geworden?

Link invoegen!


Verwarm je oven voor op 220 graden
Snijd het stokbrood schuin in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
Leg een vel bakpapier op het rooster of de plaat.
Verspreid de broodjes over de bakplaat en besprenkel deze ruim met olijfolie
Doe daarna de Italiaanse kruiden en het versgemalen zeezout er overheen.
Bak dit geheel in ongeveer 3 a 4 minuten mooi goudbruin

Kooktip van een bruidsfotograaf, zodat jullie even mee kunnen smullen ?

Benodigdheden: – opsommingstekens ervoor!
Afbak stokbrood
Italiaanse kruiden
Olijfolie
Grof zeezout

Variatietip:
Strooi wat pittige geraspte kaas (Old Amsterdam) over de broodjes. Als je dit doet, wees dan wat zuiniger met het zout.

Terug naar boven

Ga terug naar het overzicht
E-book downloaden

De Ultieme Gids voor de Perfecte Bruiloft

AHHHH!!! De grote dag komt eraan. Ken je dat gevoel? Geen stress. Jorik Algra is here. Met meer dan 200 bruiloften achter de rug heb ik aardig wat ervaring opgedaan als bruidsfotograaf en als gast. Ik heb dus genoeg gezien, gehoord en geproefd. En die ervaring wil ik graag met je delen. Want ik zou het supertof vinden als ik jullie een stap dichter bij jullie perfecte bruiloft breng.

In dit e-book krijg je 18 bruikbare tips die je voor, op en na je bruiloft kunt gebruiken. En dit zijn geen basistips, maar dé tips voor super vette foto’s en een fijnere flow van jullie trouwdag!

E-book downloaden

Een leuke impressie

Volg mij op Instagram

Wie ben ik? Jorik Algra

Van alles wat!

Bruidsfotografie is zoveel meer dan een paar plaatjes schieten… Je moet oog hebben voor detail; want we missen geen moment!

Je bent een stukje weddingplanner, ik denk graag mee met het bruidspaar. Je bent stylist; ik zie alle oneffenheden in positieve zin! Ook stel ik het bruidspaar graag op hun gemak en hoor regelmatig terug.

Kortom: genieten!!

Lees verder